Регистрация

Царевица в млечен сос

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
204
Оцени рецептата

3 с.л. масло или маргарин

3 с.л. брашно

1 1/2 ч затоплено нискомаслено мляко, пълномаслено мляко или лека сметана

3 ч пресни зърна царевица, нарязани

Сол на вкус

бял пипер на вкус

Добавки за украса:

Нарязан лук, на ленти

Червена чушка, на ленти

Зелена чушка, на ленти

настърган морков

сотирани печурки

щипка къри на прах

натрошен запържен бекон

 

Разтопете маслото и прибавете брашното. Добавете млякото бавно, като разбърквате енергично, докато всичко се смеси напълно, сгъсти се и леко забълбука. Добавете царевицата и оставете да къкри около 3 минути. Подправя се със сол и бял пипер.

Останалата царевица може да се пюрира в блендер или кухненски робот, за бърз сос за скариди, миди или раци. Смесете сварените морски дарове с царевичния сос, оставете да къкри леко и намажете върху препечен хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта