Регистрация

Хумус

Автор:
Надежда
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
707
Оцени рецептата

880 г нахут, 2 консерви

1/4 от течността на 1 консерва нахут

6 с.л. тахан

1/3 ч лимонов сок или на вкус

3 големи скилидки чесън (или повече)

Сол и прясно смлян черен пипер

За поръсване:

Зехтин

Червен пипер

Прясно нарязан магданоз

 

Смесете всички съставки, с изключение на тези за поръсване, в блендер или кухненски робот. Пасирайте до гладка, кремообразна паста. Опитайте и добавете още лимонов сок или сол на вкус. Тя трябва да бъде с консистенцията на картофено пюре. Разредете с течност от нахута или вода, ако е необходимо. Сложете в купа за сервиране и поръсете със зехтин, оцветен с малко червен пипер. Сервирайте поръсено с магданоз и пита.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта