Регистрация

Хумус с тахан

Автор:
roni
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
608
Оцени рецептата

1 ч нахут

1/4 ч.л. сода за хляб

2 ч.л. тахан (или повече)

1/3 ч вода

Сокът на 1 лимон

1/4 ч зехтин

2 скилидки чесън

1/2 ч.л. смлян кориандър (по желание)

1/2 ч.л. смлян кимион (по желание)

Сол и прясно смлян черен пипер

Прясно нарязан магданоз

 

Измийте нахута, а след това се накисва за една нощ със содата за хляб в студена вода, колкото да го покрие. На следващия ден, отцедете и измийте нахута, а след това се покрива с прясна вода. Оставете да заври, след това намалете котлона и оставете да къкри, докато омекне, 1-1/2 до 2 часа. Отцедете и смелете на паста. Междувременно, сложете тахана в малка купа и го разбийте с 1/3 чаша вода, докато се разтвори, като използвате тел или вилица. Докато разбивате, добавете сместа с тахан, по една чаена лъжичка наведнъж, като редувате с лимонов сок и зехтин. Когато всичко е добавено, счукайте чесъна в сместа и се поръсва с допълнително подправки, сол, пипер и 1 супена лъжица нарязан магданоз. Разбийте за още една минута, а след това опитайте на вкус и охладете за през нощта, ако е възможно. Сервира се студено, поръсенo с допълнително нарязан магданоз.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта