Хумус с тахан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч нахут
1/4 ч.л. сода за хляб
2 ч.л. тахан (или повече)
1/3 ч вода
Сокът на 1 лимон
1/4 ч зехтин
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. смлян кориандър (по желание)
1/2 ч.л. смлян кимион (по желание)
Сол и прясно смлян черен пипер
Прясно нарязан магданоз
Измийте нахута, а след това се накисва за една нощ със содата за хляб в студена вода, колкото да го покрие. На следващия ден, отцедете и измийте нахута, а след това се покрива с прясна вода. Оставете да заври, след това намалете котлона и оставете да къкри, докато омекне, 1-1/2 до 2 часа. Отцедете и смелете на паста. Междувременно, сложете тахана в малка купа и го разбийте с 1/3 чаша вода, докато се разтвори, като използвате тел или вилица. Докато разбивате, добавете сместа с тахан, по една чаена лъжичка наведнъж, като редувате с лимонов сок и зехтин. Когато всичко е добавено, счукайте чесъна в сместа и се поръсва с допълнително подправки, сол, пипер и 1 супена лъжица нарязан магданоз. Разбийте за още една минута, а след това опитайте на вкус и охладете за през нощта, ако е възможно. Сервира се студено, поръсенo с допълнително нарязан магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ