Регистрация

Хрупкав жълт грах

Автор:
Ivko
|
Дата:
02 Jun
|
Видяна:
1020
Оцени рецептата

1 ч жълт грах

2 ч.л. сода за хляб

Растително масло - за пържене на маслена баня

1/2 ч.л. чили на прах

1/2 ч.л. кориандър

щипка канела

щипка смлян карамфил

1 ч.л. сол

 

Изплакнете и почистете граха, след това се поставя в голяма купа и се добавя достатъчно студена вода, за да се покрие. Добавете содата за хляб. Оставете да се накисва за една нощ. Отцедете граха, изплакнете няколко пъти в студена вода и се отцежда внимателно. Нека престои поне 30 минути, след това се разстила върху хартиени кърпи и се оставя да изсъхне добре. В дълбока тенджера, сгорещете около 5 см олио до 180°С. Добавете граха, малко по малко, и се готви до златисто. Извадете граха от горещото масло с решетъчна лъжица и се отцежда върху хартиени кърпи. Сложете готовия грах в малка купа. Поръсете с чили на прах, кориандър, канела, карамфил и сол и се разбърква докато се покрие с подправките. Охлажда се напълно и се съхранява в херметически затворени контейнери.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта