Регистрация

Хрупкави пилешки хапки

Автор:
roni
|
Дата:
02 Jun
|
Видяна:
379
Оцени рецептата

Олио за пържене

1/2 ч мляко

1/4 ч брашно

1/4 ч настърган пармезан

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. риган

1/4 ч.л. семена синап

1 кг пилешки гърди, без кожа и обезкостени, нарязани на хапки

 

1. В голям тиган или фритюрник, сгорещете олио до 180С.

2. Междувременно, сложете млякото в купа. В хартиена торбичка, смесете брашното, пармезана, червения пипер, ригана и горчицата. Първо потопете парчетата пилешко в млякото, след това се поставят на партиди в сместа с подправките в торбичката. Разклатете, за да се покрият.

3. Запържете пилето в горещото олио на партиди, като обръщате от време на време за около 5 минути, докато се получи коричка и са златисто кафяви. Отцедете върху хартиени кърпи. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта