Хайвер с артишок
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 малки артишока
42 г тарама, изплаква се, ако е необходимо ИЛИ 56 г хайвер от треска
1 с.л. ситно настърган лук
2 големи сочни лимона
1 ч зехтин
Сол
прясно смлян бял пипер
Почистете и изплакнете артишока. Поставете в тенджера, която е достатъчно широка, за да го побере на един слой на дъното. Налейте вряща вода, така че да достигне една четвърт от горния ръб на тенджерата. Добавете сол и оставете да къкри 15-40 минути, в зависимост от размера, до омекване на сърцевината. Отцедете, изплакнете със студена вода, подсушете и охладете. Разбийте тарамата с настъргания лук. Можете да направите това и в процесор. Рендосайте ситно кората на един лимон и разбийте с две супени лъжици вряща вода. Изстискайте сока от двата лимона. Като редувате лимонов сок и зехтин, добавете при хайвера, като разбивате след всяко добавяне. Трябва да се получи консистенцията на майонеза. Може да не е необходима цялата мазнина. Опитайте на вкус и подправете с черен пипер. Сложете с лъжица от соса в листата на артошока и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ