Регистрация

Фондю с чедър

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
08 Apr
|
Видяна:
227
Оцени рецептата

3/4 ч мляко

1 с.л. дижонска горчица

2 ч.л. лук на прах

1/4 ч.л. сол

Щипка смлян черен пипер

3/4 ч ябълков сок

1/4 ч универсално брашно

1 1/2 чаши настърган чедър

4 ч италиански хляб, нарязан на кубчета от по 2,5 см

4 ч различни бланширани зеленчуци, нарязани на хапки

 

Смесете в средна тенджера до гладкост: млякото, ябълковия сок, брашното, горчицата, лука на прах, солта и черния пипер. Гответе, като разбърквате на умерен огън, докато сместа се сгъсти и заври; гответе и разбърквайте още една минута. Свалете от огъня и добавете сиренето. Разбърква се, докато се разтопи. Прехвърля се в съд за фондю и се държи на топло. Сервирайте с хляб на кубчета и различни зеленчуци.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта