Регистрация

Фондю със сьомга с праз

Автор:
надежда
|
Дата:
04 Sep
|
Видяна:
644
Оцени рецептата

6 стръка праз

 

225 г масло

1 ч лека сметана

Сол и черен пипер

2 лука шалот

1/2 ч бяло вино

1 ч зеленчуков бульон

5 - 6 стръка шафран

1/2 сьомга (нарязана на порции от по 170 г)

 

Нарежете праза на средно големи парчета и го накиснете в студена вода, за да премахнете мръсотията. Отцедете. Разтопете 4 с.л. масло на умерен огън и леко задушете праза за 2 - 3 минути. Когато омекне и стане прозрачен, добавете 1 чаша сметана, сол и черен пипер, и редуцирайте, докато се сгъсти. Заделете. Накълцайте шалота и запържете леко с 1 ч. л. масло. Деглазирайте с бяло вино, докато не остане течност. Добавете растителен бульон, шафран и редуцирайте наполовина. Смесете с останалото масло бавно, като разбивате, докато сосът се сгъсти. Разбийте в пасатора за 30 сек. Заделете. Сотирайте сьомгата, със страната с кожата надолу, на умерен огън. Когато кожата е хрупкава, свалете от огъня и се поставя в предварително загрята фурна (200 градуса) в продължение на 5 минути. Извадете от фурната и се оставя да престои. Претоплете праза и соса и поставете по 2 с.л. праз в центъра на топла чиния. Поставете сьомгата върху праза, с кожата нагоре и полейте сос около нея.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта