Регистрация

Фокача от Пулия

Автор:
Благослава
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
394
Оцени рецептата

За тестото:

226 г картофи

1 1/4 ч.л. сушени дрожди

1 1/2 ч топла вода

3 3/4 ч брашно

2 ч.л. сол

За топинга:

3 с.л. олио

1 голям зрял домат, нарязан на малки парчета

2 с.л. каперси, изплакнати

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. риган

 

Около 20 минути преди да направи тестото, обелете картофите и ги сварете, докато омекнат. Отцедете и намачкайте на каша. Използвайте картофите, докато са още топли. Сложете дрождите в топла вода в голяма купа. Добавете брашното, картофите и солта на два пъти. Смесете заедно. Замесете за 10 минути. Поставете тестото в намаслена купа, покрийте и оставете да втаса, докато увеличи обема си два пъти. Разделете тестото наполовина и оформете на топка. Поставете всяка топка в добре намазана тава за печене и разпределете тестото към краищата. Покрийте, оставете за 10 минути и след това отново разпънете леко. Покрийте отново и оставете да втаса, докато удвои обема си. Загрейте фурната до 200С. Натиснете тестото с пръсти. Поръсете със зехтин и разпределете отгоре доматите, каперсите, солта и ригана. Пече се в продължение на 25 до 30 минути до златисто. Охладете върху решетка и поднесете на стайна температура.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта