Ушички с медена горчица и прошуто
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 лист бутер тесто
3 с.л. горчица
113 г прошуто - тънко нарязано на филийки
1 ч пармезан - прясно настърган
1 яйце
2 ч.л. вода
Поставете бутер тестото на работна повърхност и намажете с горчица. Подредете прошутото равномерно върху горчицата, така че да се покрие цялото тесто и след това поръсете с пармезан. Натиснете леко сиренето в прошутото с точилка. Като се започне от единия дълъг ръб, навийте бутер тестото на руло само до средата на тестото, после мине от другата страна по същия начин, така че да се получат две рола, които се събират в центъра. С помощта на назъбен нож, нарежете напречно на филийки от по 1 см. Поставете парчетата върху тавичка, застлана с пергаментова хартия и натиснете леко с ръце да приплескате. Оставете в хладилника за 15 минути. Загрейте фурната до 200 градуса. Разбийте яйцата и водата заедно в малка купа. Намажете всяко парче тесто. Пече се, докато стане леко златисто, за около 10 минути. Сервира се топло или на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ