Регистрация

Ушички с медена горчица и прошуто

Автор:
ivanova
|
Дата:
17 Aug
|
Видяна:
888
Оцени рецептата

1 лист бутер тесто

3 с.л. горчица

113 г прошуто - тънко нарязано на филийки

1 ч пармезан - прясно настърган

1 яйце

2 ч.л. вода

 

Поставете бутер тестото на работна повърхност и намажете с горчица. Подредете прошутото равномерно върху горчицата, така че да се покрие цялото тесто и след това поръсете с пармезан. Натиснете леко сиренето в прошутото с точилка. Като се започне от единия дълъг ръб, навийте бутер тестото на руло само до средата на тестото, после мине от другата страна по същия начин, така че да се получат две рола, които се събират в центъра. С помощта на назъбен нож, нарежете напречно на филийки от по 1 см. Поставете парчетата върху тавичка, застлана с пергаментова хартия и натиснете леко с ръце да приплескате. Оставете в хладилника за 15 минути. Загрейте фурната до 200 градуса. Разбийте яйцата и водата заедно в малка купа. Намажете всяко парче тесто. Пече се, докато стане леко златисто, за около 10 минути. Сервира се топло или на стайна температура.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта