Регистрация

Триъгълници от тофу

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
18 Mar
|
Видяна:
575
Оцени рецептата

225 г твърдо тофу

1 с.л. царевично или рапично олио

1 ч.л. смлян пресен джинджифил

1/2 ч нарязан лук

1 с.л. къри на прах, смесено с

2 с.л. вода

1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в

1 с.л. вода

1 с.л. сусамово олио

20 готови кори за дъмплинги

олио за пържене

115 г пресни гъби, нарязани ситно

1 ч.л. соев сос

1/4 ч.л. пипер

1 ч.л. шери

1/4 ч.л. червен пипер

1 ч.л. разтворим пилешки бульон

 

Подсушете тофуто и натрошете на малки парченца с вилица. Загрейте олиото в незалепващ тиган и запържете джинджифила до кафяво. Добавете нарязания лук и смесете с кърито на прах; разбърква се и се готви в продължение на 2 минути. Добавете тофуто, гъбите, соевия сос, черния пипер, шерито, червения пипер и бульона; оставете да заври. Добавете сусамовото олио и разтвореното царевично нишесте; разбъркайте добре. Охлажда се. Поставете малко от къри тофуто (около 2 чаени лъжички) в центъра на всяка кора. Прегънете на триъгълник. Намажете леко краищата с вода. Загрейте олиото за пържене.  Изпържете на маслена баня до кафяво. Поднася се с оцет, равни количества соев сос и оцет или сладко-кисел сос.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта