Регистрация

Тост със стриди

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
228
Оцени рецептата

226 г средно големи скариди, измити, обелени и почистени

1 резен джинджифил, обелен и нарязан

1 скилидка чесън, обелена и нарязана

1/2 ч нарязан воден кестен

Сол и черен пипер на вкус

2 с.л. сухо шери

1 яйчен белтък

1/4 ч.л. сода за хляб

3 филийки бял хляб

Сусамово олио

Горчичен сос

Сладко-кисел сос

 

Смелете скаридите, джинджифила, чесъна, водния кестен и водата в месомелачка или кухненски робот. Овкусете със сол и черен пипер. Сместа трябва да бъде подобна на паста. Добавете шерито, яйчния белтък и содата за хляб. Намажете с тази смес щедро филийките. Подрежете краищата. Срежете всяко парче хляб диагонално на четвъртинки, така че да се образуват триъгълници. Оформете купчинка в центъра на всеки триъгълник със соса и поръсете със сусам. Сгорещете олио и изпържете на маслена баня скаридените тостове до златисто-кафяво от двете страни. Отцедете върху хартиени кърпи и поднесете с горчичен сос и сладко-кисел сос.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта