Тост със стриди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
226 г средно големи скариди, измити, обелени и почистени
1 резен джинджифил, обелен и нарязан
1 скилидка чесън, обелена и нарязана
1/2 ч нарязан воден кестен
Сол и черен пипер на вкус
2 с.л. сухо шери
1 яйчен белтък
1/4 ч.л. сода за хляб
3 филийки бял хляб
Сусамово олио
Горчичен сос
Сладко-кисел сос
Смелете скаридите, джинджифила, чесъна, водния кестен и водата в месомелачка или кухненски робот. Овкусете със сол и черен пипер. Сместа трябва да бъде подобна на паста. Добавете шерито, яйчния белтък и содата за хляб. Намажете с тази смес щедро филийките. Подрежете краищата. Срежете всяко парче хляб диагонално на четвъртинки, така че да се образуват триъгълници. Оформете купчинка в центъра на всеки триъгълник със соса и поръсете със сусам. Сгорещете олио и изпържете на маслена баня скаридените тостове до златисто-кафяво от двете страни. Отцедете върху хартиени кърпи и поднесете с горчичен сос и сладко-кисел сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ