Тортила чипс без пържене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет царевични тортили или 1 пакет брашнени, с диаметър 24,5 см
Сол (по желание)
Потопете тортилите една по една във вода. Оставете да се отцедят за кратко, а след това ги поставете на равна повърхност. По желание поръсете леко със сол. Нарежете всяка тортия на 6 до 8 триъгълни парчета. Покрийте незалепваща тавичка за печене с един слой резени тортия, с посолената страна нагоре. Поставете парчетата близо едно до друго, но без да се припокриват. Пече се на 250С във фурната за 4 минути. Обърнете с помощта на шпатула, след което продължете печенето до златисто кафяво и хрупкаво, още 3 минути за царевични тортили и 1 минута за брашнени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ