Регистрация

Тиквени пайове

Автор:
трайкова
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
407
Оцени рецептата

За пълнежа:

3 ч тиква, нарязана на кубчета

2 с.л. едър булгур

1 средно голяма глава лук, нарязан

1/4 ч фъстъчено или царевично олио

1/2 ч.л. смляна канела

1 щипка смлян карамфил

1 1/2 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер

За тестото:

4 ч брашно

1 щипка сол

3/4 ч фъстъчено или царевично олио

1/2 ч студена вода

3 ч.л. лимонов сок

Разбито яйце и мляко за глазура

 

Загрейте фурната до 200 C. Обелете тиквата, отстранете семената и се нарязва на 5 мм кубчета. Измерете и поставете нарязаната на кубчета тиква в купа. Добавете останалите съставки за пълнежа, разбъркайте докато се смесят, покрийте и оставете за 12 часа или за през нощта. Пресейте брашното и солта в купа, добавете маслото и втрийте с пръсти, докато се разпредели равномерно. Добавете водата и лимоновия сок и смесете на твърдо тесто. Замесете леко, покрийте и оставете да престои 30 минути. Разточете тестото тънко (около дебелината на нормална кора за пай) и се нарязва на 15 см кръгове. Вземете един кръг тесто и навлажнете ръбовете с малко вода. Поставете пълна супена лъжица от пълнежа в центъра, прегънете и натиснете краищата, за да се затворят добре. Притиснете краищата с вилица. Поставете готовите пайове в намазнена тава и глазирайте отгоре с разбитото яйце, смесено с малко мляко. Пече се в гореща фурна за 10 минути, след което фурната се намалява до 180 C и се пече още 20 минути. Сервирайте топло или студено.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта