Регистрация

Тестени хапки с плънка от кайма

Автор:
jordana
|
Дата:
04 Sep
|
Видяна:
503
Оцени рецептата

За тестото:

1 1/2 ч брашно

3/4 ч.л. сол

1 с.л. олио

1/2 ч топла вода

За пълнежа:

1 с.л. олио

1 скилидка чесън, ситно нарязан

1 ч.л. пресен корен джинджифил - настърган

2 средно големи глави лук, ситно нарязан

2/2 ч.л. къри на прах

1/2 ч.л. сол

1 с.л. оцет или лимонов сок

225 г агнешка или телешка кайма

1/2 ч топла вода

1 ч.л. Гарам Масала

2 с.л. пресни листа от мента или кориандър - нарязан

олио за пържене

 

За тестото: Пресейте брашното и солта в купа, добавете олиото и топлата вода и разбъркайте добре, докато съставките се смесят. Месете около 10 минути или докато тестото е еластично. Покрийте с найлон и оставете настрана докато приготвяте плънката. За пълнежа: Сгорещете олиото в тенджера и запържете чесъна, джинджифила и половината от лука, докато лукът омекне. Добавете кърито на прах, солта и оцета, разбърква се добре. Добавете каймата и се запържва на силен огън, като се разбърква непрекъснато, докато месото промени цвета си. Намалете котлона и добавете топла вода. Покрийте тигана и гответе, докато месото омекне и цялата течност се абсорбира. Към края на готвенето, разбърквайте често, за да не залепне за дъното. Поръсете с гарам масала и нарязана мента или кориандър, свалете от огъня и оставете да се охлади. Добавете останалия нарязан лук. Вземете малки парчета от тестото, оформете на топка и на леко набрашнена дъска, разточете всяка една топка на тънък кръг, с размерите на чиния. Срежете всеки кръг наполовина. Сложете по една чаена лъжичка от пълнежа в едната страна на всеки половин кръг и намажете ръбовете с вода. Сгънете тестото върху плънката и натиснете краищата заедно здраво. Трябва да се получат триъгълни хапки. Когато всички са готови, сгорещете олио в дълбок тиган и пържете по няколко наведнъж до златисто кафяво от двете страни. Отцедете върху абсорбираща хартия и поднесете горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта