Тестени хапки с плънка от кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1 1/2 ч брашно
3/4 ч.л. сол
1 с.л. олио
1/2 ч топла вода
За пълнежа:
1 с.л. олио
1 скилидка чесън, ситно нарязан
1 ч.л. пресен корен джинджифил - настърган
2 средно големи глави лук, ситно нарязан
2/2 ч.л. къри на прах
1/2 ч.л. сол
1 с.л. оцет или лимонов сок
225 г агнешка или телешка кайма
1/2 ч топла вода
1 ч.л. Гарам Масала
2 с.л. пресни листа от мента или кориандър - нарязан
олио за пържене
За тестото: Пресейте брашното и солта в купа, добавете олиото и топлата вода и разбъркайте добре, докато съставките се смесят. Месете около 10 минути или докато тестото е еластично. Покрийте с найлон и оставете настрана докато приготвяте плънката. За пълнежа: Сгорещете олиото в тенджера и запържете чесъна, джинджифила и половината от лука, докато лукът омекне. Добавете кърито на прах, солта и оцета, разбърква се добре. Добавете каймата и се запържва на силен огън, като се разбърква непрекъснато, докато месото промени цвета си. Намалете котлона и добавете топла вода. Покрийте тигана и гответе, докато месото омекне и цялата течност се абсорбира. Към края на готвенето, разбърквайте често, за да не залепне за дъното. Поръсете с гарам масала и нарязана мента или кориандър, свалете от огъня и оставете да се охлади. Добавете останалия нарязан лук. Вземете малки парчета от тестото, оформете на топка и на леко набрашнена дъска, разточете всяка една топка на тънък кръг, с размерите на чиния. Срежете всеки кръг наполовина. Сложете по една чаена лъжичка от пълнежа в едната страна на всеки половин кръг и намажете ръбовете с вода. Сгънете тестото върху плънката и натиснете краищата заедно здраво. Трябва да се получат триъгълни хапки. Когато всички са готови, сгорещете олио в дълбок тиган и пържете по няколко наведнъж до златисто кафяво от двете страни. Отцедете върху абсорбираща хартия и поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ