Регистрация

Терина с домати, моцарела и патладжан

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
18 Mar
|
Видяна:
544
Оцени рецептата

2 патладжана, нарязани на тънки кръгчета

1 1/2 ч.л. желатин

5 средно големи домата; белени, без семената (запазваме семената и сока), нарязани на парчета и отцедени на хартиени кърпи

Пипер

225 г моцарела, нарязана на тънки филийки

 

Загрейте фурната до 225ºС. Поставете резените патладжан върху намаслена тава за печене. Леко посолете патладжана и печете в продължение на 5 минути. Извадете патладжана и го поставете върху салфетки, за да се отцеди. Поставете желатина в малка тенджера. Добавете 1 чаша от запазените доматени семена и сок. Докато се разбърква непрекъснато оставете да заври. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри докато се сгъсти, около 1 минута. Поръсете със сол и пипер. Заделете. Подредете по дъното и стените на тавичка патладжанените резени (запазваме няколко резена за отгоре). Подредете на един слой половината резени домати. Полейте с половината желатинова смес. Подредете сиренето на един слой отгоре. Добавете останалите домати. Полейте с другата половина желатинова смес. Покрийте с останалия патладжан. Покрийте с найлон. Поставете някаква тежест отгоре. Охладете в продължение на 3 часа.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта