Терина със синьо сирене и лешници
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Листа цикория
58 1/3 г меко синьо сирене
91 2/3 г цедено кисело мляко
1/3 с.л. майонеза
1 ч.л. желатин
16 2/3 г препечени смлени лешници
2/3 твърдо сварени яйца
2 с.л. пресни смесени билки, като магданоз, кориандър, зелен лук
3/16 ч.л. червен пипер
сол и пипер на вкус
1. Подредете листата на цикорията в тавичка за печене на хляб с вместимост 110 г (за две порции).
2. Намачкайте синьото сирене с киселото мляко и майонезата и затоплете внимателно.
В отделен тиган, разбийте желатина в две супени лъжици вода и оставете почти да заври.
3. Смесете със сиренето, добавете ядките, яйцата, билките, червения пипер и сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре и прехвърлете с приготвения съд.
4. Прегънете листата цикория, така че да покрият сместа и оставете в хладилника да стегне. Внимателно обърнете терината върху чиния и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ