Регистрация

Терина със синьо сирене и лешници

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
05 Apr
|
Видяна:
168
Оцени рецептата

Листа цикория

58 1/3 г меко синьо сирене

91 2/3 г цедено кисело мляко

1/3 с.л. майонеза

1 ч.л. желатин

16 2/3 г препечени смлени лешници

2/3 твърдо сварени яйца

2 с.л. пресни смесени билки, като магданоз, кориандър, зелен лук

3/16 ч.л. червен пипер

сол и пипер на вкус

 

1. Подредете листата на цикорията в тавичка за печене на хляб с вместимост 110 г (за две порции).

2. Намачкайте синьото сирене с киселото мляко и майонезата и затоплете внимателно.

В отделен тиган, разбийте желатина в две супени лъжици вода и оставете почти да заври.

3. Смесете със сиренето, добавете ядките, яйцата, билките, червения пипер и сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре и прехвърлете с приготвения съд.

4. Прегънете листата цикория, така че да покрият сместа и оставете в хладилника да стегне. Внимателно обърнете терината върху чиния и сервирайте.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта