Регистрация

Темпе с подправки и задушени кнедли

Автор:
Надежда
|
Дата:
24 Feb
|
Видяна:
582
Оцени рецептата

225 г темпе, предварително сварено, настъргано или фино нарязано

2 с.л. тамаринд

1/2 ч.л. зеленчуков бульон, разтворен в

1/2 ч вода

1/2 ч.л. люто сусамово олио

1 с.л. царевично нишесте

1 ч.л. мед

1 ч зелен лук, фино нарязан

1 ч гъби, нарязани фино

2 ч.л. джинджифил, пресен; наситнен

1 пакет готови кори за кнедли

 

Смесете половината темпе с тамаринда, водата, олиото, меда и царевичното нишесте в блендер и пюрирайте. Вземете другата половина темпе и смесете със зеленчуците, след това добавете пюрето и разбъркайте на ръка. Вземете 1 пълна чаена лъжичка от този пълнеж и поставете в центъра на готовите кори; навлажнете външния ръб и сгънете наполовина като притискате краищата, така че да се запечатат. Задушете на пара за 8 минути. Сервира се със сладко-кисел сос.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта