Регистрация

Темпе сатай с азиатски фъстъчен сос

Автор:
пеева
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
835
Оцени рецептата

1/2 ч настърган кокос

1/4 ч портокалов сок

1 ч.л. мед

1/4 ч тамаринд

1/8 ч.л. лют пипер

4 питки темпе

За фъстъчения сос:

1/4 ч кремообразно фъстъчено масло

3 с.л. тамаринд

1 ч.л. мирин или шери

1/2 ч оризов оцет

1/8 ч.л. чесън на прах

1 с.л. мед

1 ч кисело мляко

1/8 ч.л. лют пипер

 

За да направите марината, пюрирайте 1/4 чаша кокос с портокаловия сок, меда, тамаринда и лютия червен пипер в блендер. Изсипете в тавичка за печене. Нарежете темпето на кубчета и го сложете в маринатата. Заделете за 15 мин. В малка купа, смесете съставките за фъстъчения сос с телена бъркалка. Оставете в хладилника до сервиране. Набодете темпето на шишчета, накиснати предварително във вода. Изпечете на скарата за 3-5 мин. от всички страни. Намажете с маринатата и поръсете с останалия кокос. Поднесете веднага със соса.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта