Регистрация

Телешка пастърма

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
980
Оцени рецептата

680 г телешка флейка

Соев сос

Сос Уорчестър, по желание

Лук или чесън на прах, по желание

 

Изберете телешка флейка с дебелина 1 см. Отстранете всички мазнини и след това частично замразете, докато се втвърди. Нарежете на много тънки ленти с широчина 1 – 2 см. Сложете месните ивици в плитка чиния или здрава найлонова торбичка. Добавете соев или терияки сос, така че сосът да покрие месото. Ако желаете, може да добавите лук или чесън на прах или сос Уорчестър. Разклатете хубаво плика. Оставете в хладилника няколко часа или за през нощта. Извадете месото от маринатата, отцедете и оставете да изсъхне на въздух за няколко часа. Подредете месните ивици на един слой върху решетка. Сложете във фурната на слаб огън (80-90ºС) и гответе, докато месото е напълно изсушено. Съхранявайте в херметически затворен съд. Сервирайте като закуска или предястие.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта