Регистрация

Тарта с гъби

Автор:
Milikin
|
Дата:
04 Mar
|
Видяна:
668
Оцени рецептата

1/3 бутер тесто

1 белтък, леко разбит

2 с.л. масло

280 г пресни гъби, нарязани на филийки

200 г гъби шийтаке, стъблата изхвърлени и гъбите нарязани

1 с.л. наситнен пресен чесън

2 ч.л. сушен риган, натрошен

1/8 ч.л. смлян черен пипер

225 г пушена моцарела, нарязана на тънки филийки

2 с.л. настърган пармезан

1/3 ч орехи, нарязани

1 с.л. нарязан магданоз

 

Загрейте фурната до 200 С. Върху леко набрашнена повърхност, разточете тестото на кръг с диаметър 35 см. Прехвърлете във формичка за торта с отделящо се дъно. Подрежете ръбовете; набодете дъното с вилица. Постелете фолио и поставете тежести отгоре - боб или ориз, например. Пече се 15 минути. Махнете фолиото и тежестите. Печете още 5 - 6 минути или докато сладкишът започне да става златист. Намажете белтък; печете още 1 минута. Охлажда се напълно. В голям тиган се разтапя маслото на средно-слаб огън. Добавете гъбите, чесъна, ригана и черния пипер. Запържете, докато гъби са златисти и течността се изпари, около 8 минути; оставя се да се охлади до стайна температура. Покрийте дъното на тартата с моцарела, като режете филийките така, че да попълните празните пространства. Покрийте с гъбената смес след това поръсете с пармезан и орехи. Пече се 20 минути. Охлажда се за 5 минути на решетка, преди да свалите външния пръстен. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта