Регистрация

Тарталета с пушена сьомга и копър

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
02 Jun
|
Видяна:
447
Оцени рецептата

5 листа кори за баница

3 с.л. безсолно масло - разтопено

4 големи жълтъка

1 с.л. + 1 ч.л. дижонска горчица

3 големи яйца

1 ч сметана

1 ч бита сметана

170 г пушена сьомга - нарязана

4 стръка зелен лук - нарязани

1/4 ч копър - пресен, нарязан или 1 с.л. сушен

 

Намажете тавичка за пай с масло. Сложете 1 лист кори за баница върху работната повърхност (покрийте останалите с найлоново фолио, а след това с чиста влажна кърпа). Намажете корите с масло и сгънете наполовина по дължина. Намажете повърхността с масло. Срежете наполовина по широчина. Сложете 1 правоъгълник от кори, с намазаната с масло страна надолу, в подготвената тавичка за пай, така че да покрива дъното и да се подава на 1 см от ръба. Намажете с масло. Повторете процеса с останалите кори, така че цялата повърхност на тавичката, заедно с ръба, да е покрита, за да се образува коричка. Навийте тестото, което е извън тавичката навътре на руло и намажете всичко с масло. Загрейте фурната до 180С. Смесете жълтъците и горчицата в средно голяма купа. Разбийте яйцата, сметаната, битата сметана, сьомгата, лука и нарязания копър. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Изсипете в приготвената кора. Пече се, докато центърът стегне за около 50 минути. Прехвърлете върху решетка и охладете. Гарнира се с клончета копър и се сервира топло или на стайна температура.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта