Тарталета с пушена сьомга и копър
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 листа кори за баница
3 с.л. безсолно масло - разтопено
4 големи жълтъка
1 с.л. + 1 ч.л. дижонска горчица
3 големи яйца
1 ч сметана
1 ч бита сметана
170 г пушена сьомга - нарязана
4 стръка зелен лук - нарязани
1/4 ч копър - пресен, нарязан или 1 с.л. сушен
Намажете тавичка за пай с масло. Сложете 1 лист кори за баница върху работната повърхност (покрийте останалите с найлоново фолио, а след това с чиста влажна кърпа). Намажете корите с масло и сгънете наполовина по дължина. Намажете повърхността с масло. Срежете наполовина по широчина. Сложете 1 правоъгълник от кори, с намазаната с масло страна надолу, в подготвената тавичка за пай, така че да покрива дъното и да се подава на 1 см от ръба. Намажете с масло. Повторете процеса с останалите кори, така че цялата повърхност на тавичката, заедно с ръба, да е покрита, за да се образува коричка. Навийте тестото, което е извън тавичката навътре на руло и намажете всичко с масло. Загрейте фурната до 180С. Смесете жълтъците и горчицата в средно голяма купа. Разбийте яйцата, сметаната, битата сметана, сьомгата, лука и нарязания копър. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Изсипете в приготвената кора. Пече се, докато центърът стегне за около 50 минути. Прехвърлете върху решетка и охладете. Гарнира се с клончета копър и се сервира топло или на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ