Регистрация

Тарталета с праз и козе сирене

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
413
Оцени рецептата

2 ч.л. масло

6 средно големи стръка праз (бялата част и 5 см от зелената), нарязани на 0,6 см филийки и изплакнати добре

2 с.л. балсамов оцет

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/2 ч пълномаслена сметана

200 г козе сирене, натрошено

1 готов блат за тарталета, изпечен

 

В тиган с капак, запържете леко праза в масло, докато поомекне. Добавете оцета, солта и черния пипер; покрийте и гответе на слаб огън, докато празът омекне напълно (около 30 минути). Свалете капака и увеличете котлона до умерено висок, добавете сметаната и гответе, като се разбърква, докато сметаната се абсорбира (около 1 минута). Свалете от огъня и охладете леко. Разстелете козето сирене равномерно върху дъното на изпечения блат. Изсипете сместа с праза равномерно върху сиренето. Пече се на 180 С докато се сгорещи и запече отгоре (около 15 минути).





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта