Регистрация

Тарталета с домати

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
571
Оцени рецептата

1 белтък

3 с.л. зехтин

6 готови кори за баница

5 ч.л. галета

1/3 ч дижонска горчица

1/4 ч настърган пармезан

450 г домати

2 с.л. магданоз, нарязан фино

1 ч.л. мащерка, прясна или 1/2 ч.л. сушена

 

Сложете решетката на фурната на горното ниво; загрейте до 200 градуса. Покрийте леко тавичка за печене с незалепващ готварски спрей или постелете с пергаментова хартия. В малка купа, разбийте белтък и 2 супени лъжици зехтин. Постелете корите по дъното на приготвената тава за печене и намажете с разбитото яйце. Поръсете с 1 ч.л. галета. Повторете с още 4 листа кори. Внимателно навийте корите навътре към центъра, така че да се получи ръбче. Намажете горчицата с гумена шпатула по повърхността на тестото и поръсете със сирене. Подредете доматени филийки отгоре на 5 реда по осем парчета всеки. Пече се в продължение на 15 до 20 минути или докато тестото стане златисто кафяво. Оставете да изстине в съда за 5 минути. В малка купа смесете останалата 1 супена лъжица зехтин, магданоза, чесъна и мащерката. С пръсти или с вилица, разстелете малко от сместа с билките върху всеки домат. Плъзнете тарталетата в чиния за сервиране и нарежете парчета между отделните филийки домат. Сервира се топло или на стайна температура.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта