Тарталета с домати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 белтък
3 с.л. зехтин
6 готови кори за баница
5 ч.л. галета
1/3 ч дижонска горчица
1/4 ч настърган пармезан
450 г домати
2 с.л. магданоз, нарязан фино
1 ч.л. мащерка, прясна или 1/2 ч.л. сушена
Сложете решетката на фурната на горното ниво; загрейте до 200 градуса. Покрийте леко тавичка за печене с незалепващ готварски спрей или постелете с пергаментова хартия. В малка купа, разбийте белтък и 2 супени лъжици зехтин. Постелете корите по дъното на приготвената тава за печене и намажете с разбитото яйце. Поръсете с 1 ч.л. галета. Повторете с още 4 листа кори. Внимателно навийте корите навътре към центъра, така че да се получи ръбче. Намажете горчицата с гумена шпатула по повърхността на тестото и поръсете със сирене. Подредете доматени филийки отгоре на 5 реда по осем парчета всеки. Пече се в продължение на 15 до 20 минути или докато тестото стане златисто кафяво. Оставете да изстине в съда за 5 минути. В малка купа смесете останалата 1 супена лъжица зехтин, магданоза, чесъна и мащерката. С пръсти или с вилица, разстелете малко от сместа с билките върху всеки домат. Плъзнете тарталетата в чиния за сервиране и нарежете парчета между отделните филийки домат. Сервира се топло или на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ