Регистрация

Тапас с наденичка

Автор:
ivanova
|
Дата:
20 Jun
|
Видяна:
264
Оцени рецептата

450 г пушена наденица, нарязана на парчета от по 4 см

450 г братвурст, нарязан на парчета от по 4 см

450 г шпек салам, нарязан на парчета от по 4 см

10 парчета ананас, отцедени

1 червена ябълка, нарязана на парчета

1 тиквичка, нарязана на парчета от по 2,5 см

2 малки глави лук, бланширан, нарязан на парчета

4 чери домата, разполовени

4 - 6 цели гъби

1 малка зелена и червена чушка, нарязани на парчета от по 4 см

За маринатата:

3/4 ч зехтин

3 с.л. червен винен оцет

1/3 ч прясно изцеден лимонов сок

2 ч.л. настъргана лимонова кора

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. захар

1/2 ч.л. мащерка

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/2 ч.л. сол

 

В голяма купа, смесете съставките за маринатата. Разбийте с телена бъркалка, докато са добре смесени. Добавете наденицата и разбъркайте с шпатула. Мариновайте в хладилника за поне 1 час, като обръщате от време на време. Загрейте грила. Като редувате, набодете на шишчета наденицата, плодовете и зеленчуците. Сложете шишчетата на скарата и намажете щедро с останалата марината. Печете за 5 - 6 минути, като обръщате, ако е необходимо. Мажете с маринатата. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта