Регистрация

Тайландски мини пролетни рулца

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
18 Mar
|
Видяна:
662
Оцени рецептата

60 г китайски спагети фунчоза

6 сушени черни китайски гъби

1/2 ч.л. зърна черен пипер

3 скилидки чесън

1 с.л. пресен корен кориандър, нарязан едро

340 г прясно смляно свинско

115 г скариди, обелени, почистени и нарязани

1 с.л. рибен сос

2 ч.л. захар

4 лука шалот, ситно нарязан

1 морков, обелен, настърган

115 г соеви кълнове

8 готови кръга оризова хартия

Фъстъчено олио за пържене

Листа маруля

Пресни ментови листа

За соса:

1/4 ч захар

1/4 ч вода

1/2 ч винен оцет

2 с.л. рибен сос

1/4 ч.л. едросмлян червен пипер

2 с.л. пресен кориандър, нарязан

2 с.л. нарязани фъстъци

 

В 2 отделни купи, накиснете спагетите и гъбите в топла вода, докато омекнат и станат еластични (около 15 минути). Отцедете спагетите и ги нарежете на по 2 см. Отцедете и изплакнете гъбите. Отстранете стъблата и ги изхвърлете. Нарежете едро гъбите. Счукайте зърната пипер, чесъна и кориандъра на едросмляна паста. Смесете свинското, скаридите, рибения сос, сместа с пипера и една чаена лъжичка захар. Добавете лука, морковите, соевите кълнове, както и заделените спагети и гъби; разбъркайте много добре. Разтворете останалата захар с 1 чаша вода в купа. С кухненски ножици, нарежете оризовата хартия на четвъртинки. Поставете един лист оризова хартия с извития край към вас, върху плоска повърхност. Намажете обилно с вода. Оставете да престои около минута. Оформете 1 супена лъжица от свинската смес на цилиндър и сложете в края на извития ръб на оризовата хартия. Сгънете долната част на оризовата хартия над пълнежа. Прегънете лявата и дясната страна над всеки край навътре върху плънката. Навийте на руло. Повторете с останалата плънка. Сгорещете уока. Добавете достатъчно олио за пържене на маслена баня. Загрейте фурната до 160ºС. Изпържете рулцата за 10 секунди, по няколко наведнъж. Веднага увеличете температурата до 190С и запържете до златисто-кафяво (около 6 мин.) Извадете и отцедете. Поднесете, увити в лист маруля с ментово листо. Поднесете със соса. За соса: Смесете захарта, водата и оцета в тенджера над средно-висока температура; оставете да ври, докато се редуцира до 3/4 чаша течност. Отстранете от огъня и добавете рибения сос и лютия червен пипер. Когато се охлади, се смесва с кориандъра и фъстъците.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта