Регистрация

Суши от скариди с яйца

Автор:
yasen
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
244
Оцени рецептата

За сушито:

6 средно големи скариди

За маринатата:

3 с.л. оризов оцет

1 ч.л. захар

4 с.л. вода

1/4 ч.л. сол

За плънката:

4 жълтъка

1/4 ч.л. сол

1 1/4 ч.л. захар

2 1/2 ч.л. лимонов сок

 

На скаридите: Оставете черупките на скаридите непокътнати, поставете клечки за зъби във всяка скарида, за да не се навият при готвене. Сложете скаридите във вряща вода и кипнете бързо, непокрити, за около 3 минути, докато порозовеят и се втвърдят. Отцедете в гевгир и се охлаждат бързо под студена течаща вода. Извадете клечките за зъби и обелете скаридите, като оставите последната част от корпуса и опашката на всяка. Махнете вената с малък, остър нож. Срежете скаридите като пеперуда и изтънете с чукче за месо.

На маринатата:

Поставете оцета, водата, солта и захарта в купа и разбъркайте добре. Добавете скаридите и мариновайте на стайна температура за 1 час.

На пълнежа:

Сложете жълтъците в малка тенджера и разбийте леко с вилица. Заделете 2 1/2 ч.л. Добавете малко вода към останалите жълтъци, разбърква се добре и варете на умерен огън за 10-15 минути, докато жълтъци се втвърдят и станат твърдо сварени. Отцедете ги в гевгир и намачкайте на каша. Разбийте захарта, солта, лимоновия сок и останалата част от суровите жълтъци и продължете да разбивате. Втрийте сместа през фино сито. На всичко:

Разделете подправеното яйце на 6 равни части и напълнете в центъра на скаридите. Уплътнете краищата, като ги притиснете здраво. Сервира се на стайна температура.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта