Суши от скариди с яйца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За сушито:
6 средно големи скариди
За маринатата:
3 с.л. оризов оцет
1 ч.л. захар
4 с.л. вода
1/4 ч.л. сол
За плънката:
4 жълтъка
1/4 ч.л. сол
1 1/4 ч.л. захар
2 1/2 ч.л. лимонов сок
На скаридите: Оставете черупките на скаридите непокътнати, поставете клечки за зъби във всяка скарида, за да не се навият при готвене. Сложете скаридите във вряща вода и кипнете бързо, непокрити, за около 3 минути, докато порозовеят и се втвърдят. Отцедете в гевгир и се охлаждат бързо под студена течаща вода. Извадете клечките за зъби и обелете скаридите, като оставите последната част от корпуса и опашката на всяка. Махнете вената с малък, остър нож. Срежете скаридите като пеперуда и изтънете с чукче за месо.
На маринатата:
Поставете оцета, водата, солта и захарта в купа и разбъркайте добре. Добавете скаридите и мариновайте на стайна температура за 1 час.
На пълнежа:
Сложете жълтъците в малка тенджера и разбийте леко с вилица. Заделете 2 1/2 ч.л. Добавете малко вода към останалите жълтъци, разбърква се добре и варете на умерен огън за 10-15 минути, докато жълтъци се втвърдят и станат твърдо сварени. Отцедете ги в гевгир и намачкайте на каша. Разбийте захарта, солта, лимоновия сок и останалата част от суровите жълтъци и продължете да разбивате. Втрийте сместа през фино сито. На всичко:
Разделете подправеното яйце на 6 равни части и напълнете в центъра на скаридите. Уплътнете краищата, като ги притиснете здраво. Сервира се на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ