Суфле с рачешко и с лимоново-маслен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 глава броколи, средна, нарязана на малки розички
226 г рачешко месо, прясно или замразено, почистено
3 яйца
3/4 ч сметана за разбиване
3/4 ч мляко
сол и смлян бял пипер
щипка индийско орехче, смляно
За соса:
1/2 ч бяло вино
1лук шалот, ситно нарязан
1 ч масло, нарязано
1/4 ч сметана за разбиване
Сокът на 1 лимон
Сварете розичките броколи във вряща подсолена вода, докато омекнат, но са все още хрупкави. Отцедете. Намажете щедро с четка с разтопено масло 6-8 купички за печене на крем карамел.
Разпределете рачешкото месо и броколите в купичките. В купа, разбийте яйцата, сметаната и млякото. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче. Напълнете купичките с три четвърти от целия яйчен крем и сложете в плитка тенджера с гореща вода. Печете за 1 час на 160ºС или докато стегне. (Нож, поставен в центъра трябва да излезе чист.)
Направете соса и полейте с него 6-8 чинии за сервиране. Обиколете с нож около ръба на всяка формичка за печене и извадете съдържанието върху соса.
На лимоново-масления сос:
В малка тенджера, сгорещете виното и нарязания лук. Оставете да заври и да се редуцира на средно-висока температура, докато останат само две супени лъжици течност. Намалете котлона до слаб и прибавете, като разбивате енергично с тел маслото, по няколко парчета наведнъж, докато сосът стане гладък и поеме маслото. Прибавете сметаната и лимоновия сок. Дръжте на топло в горната част на тенджера с двойно дъно, пълна с гореща вода, до сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ