Регистрация

Суфле с рачешко и с лимоново-маслен сос

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
12 Apr
|
Видяна:
207
Оцени рецептата

1 глава броколи, средна, нарязана на малки розички

226 г рачешко месо, прясно или замразено, почистено

3 яйца

3/4 ч сметана за разбиване

3/4 ч мляко

сол и смлян бял пипер

щипка индийско орехче, смляно

За соса:

1/2 ч бяло вино

1лук шалот, ситно нарязан

1 ч масло, нарязано

1/4 ч сметана за разбиване

Сокът на 1 лимон

 

Сварете розичките броколи във вряща подсолена вода, докато омекнат, но са все още хрупкави. Отцедете. Намажете щедро с четка с разтопено масло 6-8 купички за печене на крем карамел.

Разпределете рачешкото месо и броколите в купичките. В купа, разбийте яйцата, сметаната и млякото. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче. Напълнете купичките с три четвърти от целия яйчен крем и сложете в плитка тенджера с гореща вода. Печете за 1 час на 160ºС или докато стегне. (Нож, поставен в центъра трябва да излезе чист.)

Направете соса и полейте с него 6-8 чинии за сервиране. Обиколете с нож около ръба на всяка формичка за печене и извадете съдържанието върху соса.

На лимоново-масления сос:

В малка тенджера, сгорещете виното и нарязания лук. Оставете да заври и да се редуцира на средно-висока температура, докато останат само две супени лъжици течност. Намалете котлона до слаб и прибавете, като разбивате енергично с тел маслото, по няколко парчета наведнъж, докато сосът стане гладък и поеме маслото. Прибавете сметаната и лимоновия сок. Дръжте на топло в горната част на тенджера с двойно дъно, пълна с гореща вода, до сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта