Регистрация

Сусамови пилешки пръстчета

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
25 Feb
|
Видяна:
635
Оцени рецептата

За медено-горчичения сос:

2 с.л. едрозърнеста горчица

6 с.л. мед

За пилешките пръстчета:

1/2 ч сусамово семе

1/4 ч настърган пармезан

450 г пилешки гърди, без кожа и кости, нарязани на ленти

2x1/2" strips

2 с.л. зехтин

Листа маруля

Портокалова кора, нарязана на ленти

Сусамово семе

 

В малка купа смесете горчицата и меда за соса. Заделете. В плитък съд, комбинирайте сусамовите семена и пармезана; оваляйте парчетата пиле в сусамовата смес. Сгорещете зехтина в тиган. Добавете пилешките ленти и запържете до кафяво от двете страни на умерен огън. Поставете пилешките ленти в тавичка за печене и се пече в предварително загрята на 210 градуса фурна за 8-10 минути или докато се сгорещят. При поднасяне, сложете листа маруля в индивидуални чинии и подредете пилешкото отгоре. Украсете с портокалова кора. Сервирайте със сос от мед и горчица.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта