Сусамови пилешки пръстчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За медено-горчичения сос:
2 с.л. едрозърнеста горчица
6 с.л. мед
За пилешките пръстчета:
1/2 ч сусамово семе
1/4 ч настърган пармезан
450 г пилешки гърди, без кожа и кости, нарязани на ленти
2x1/2" strips
2 с.л. зехтин
Листа маруля
Портокалова кора, нарязана на ленти
Сусамово семе
В малка купа смесете горчицата и меда за соса. Заделете. В плитък съд, комбинирайте сусамовите семена и пармезана; оваляйте парчетата пиле в сусамовата смес. Сгорещете зехтина в тиган. Добавете пилешките ленти и запържете до кафяво от двете страни на умерен огън. Поставете пилешките ленти в тавичка за печене и се пече в предварително загрята на 210 градуса фурна за 8-10 минути или докато се сгорещят. При поднасяне, сложете листа маруля в индивидуални чинии и подредете пилешкото отгоре. Украсете с портокалова кора. Сервирайте със сос от мед и горчица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ