Регистрация

Супа от черен боб

Автор:
jeni
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
267
Оцени рецептата

450 г черен боб

1 ч.л. смлян кимион

3 л вода

2 с.л. сушен риган

2 цели дафинови листа

2 с.л. пресен риган, нарязан или 2 ч.л. сушен

1 ч зехтин (или на вкус)

3 малки лука шалот, нарязани на кубчета, белени

2 с.л. пресен магданоз

1 малка глава лук, нарязан на кубчета, белен

1 1/2 с.л. захар

1 голяма червена чушка, почистена и нарязана на кубчета

1 голяма зелена чушка, почистена и нарязана на кубчета

4 стръка зелен лук, нарязан фино

3 скилидки чесън, счукан

1/2 ч заквасена сметана, по желание

1 - 2 с.л. сол

 

Накиснете боба във вода за една нощ в голяма тенджера. На следващия ден, добавете дафиновите листа и сложете да заври на слаб огън в продължение на три до четири часа, до омекване, без да покривате тенджерата. Разбърквайте от време на време и добавяйте още вода, ако е необходимо. Загрейте олиото в тиган и добавете лука шалот. Сотирайте в продължение на три минути. Добавете червената и зелената чушка и чесъна. Сотирайте в продължение на три минути. После добавете кимиона, ригана и магданоза, гответе още 3 секунди, след което добавете захарта и солта. Оставете сместа да се охлади. Пюрирайте цялата смес в блендер и добавете пюрето при боба. Гответе още 20 до 30 минути. Извадете дафиновите листа преди сервиране. Гарнира се със зелен лук и лъжица заквасена сметана, ако желаете. Прави шест порции.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта