Регистрация

Супа от червена леща

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
28 Aug
|
Видяна:
431
Оцени рецептата

3 ч.л. масло

1 средно голяма глава лук, нарязан

12 цели зърна черен пипер

4 дафинови листа, натрошени

3 3/4 ч зеленчуков бульон

225 г червена леща, измита

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

3 червени люти чушки, без семки

Сол

1 см парче джинджифил, настърган

 

Сгорещете маслото на слаб огън. Добавете лука и гответе до омекване като се разбърква от време на време. Добавете зърната черен пипер и дафиновия лист и гответе 5 минути. Добавете бульона, 1 ч вода, лещата, магданоза, лютите чушки и солта. Варете на умерен огън за 10 минути. Когато супата започне да ври, добавете джинджифила и гответе, като разбърквате в продължение на 10 минути. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта