Регистрация

Стриди Рокфелер

Автор:
Martchella
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
323
Оцени рецептата

36 стриди

450 г спанак, пресен

1 ч лук, нарязан ситно

1/2 ч целина, ситно нарязана

1/2 ч магданоз, нарязан ситно

1 скилидка чесън, фино счукан

1 консерва аншоа, (56 г)

8 с.л. масло

1 с.л. брашно

1/2 ч пълномаслена сметана

1 с.л. сос Табаско

2 с.л. анасонов ликьор

 

1. Загрейте фурната до 180 градуса.

2 Отворете стридите, като ги оставите в половината черупка.

3. Почистете спанака и премахнете всякакви жилави стъбла и повредени листа. Изплакнете добре и сложете в тенджера. Покрийте и варете, като се разбърква, докато спанакът омекне. Сварете за кратко и отцедете добре. Изстискайте на ръка, за да отстраните излишната течност. Пасирайте.

4. Поставете лука, целината и магданоза и в контейнера на електрически блендер и смесете.

5. Накълцайте аншоата и чесъна заедно ситно.

6. Сгорещете 4 супени лъжици масло в тиган и добавете сместа с лука и целината. Разбърква се около 1 минута и добавете сместа с аншоа. Гответе като разбърквате, за 1 минута и добавете спанака. Разбъркайте добре.

7. Сгорещете останалите 4 супени лъжици масло в тенджера и добавете брашното. Смесете, като се разбърква с телена бъркалка, с течността от стридите, като се разбърква енергично. Прибавете сметаната. Подправя се със Табаско на вкус. Не добавяйте сол. Прибавете спанака и ликьора. Оставете да се охлади.

8. Сложете по равни части от сместа върху стридите и загладете повърхността. Поръсете с пармезан. Пече се около 25 минути.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта