Стриди Рокфелер
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
36 стриди
450 г спанак, пресен
1 ч лук, нарязан ситно
1/2 ч целина, ситно нарязана
1/2 ч магданоз, нарязан ситно
1 скилидка чесън, фино счукан
1 консерва аншоа, (56 г)
8 с.л. масло
1 с.л. брашно
1/2 ч пълномаслена сметана
1 с.л. сос Табаско
2 с.л. анасонов ликьор
1. Загрейте фурната до 180 градуса.
2 Отворете стридите, като ги оставите в половината черупка.
3. Почистете спанака и премахнете всякакви жилави стъбла и повредени листа. Изплакнете добре и сложете в тенджера. Покрийте и варете, като се разбърква, докато спанакът омекне. Сварете за кратко и отцедете добре. Изстискайте на ръка, за да отстраните излишната течност. Пасирайте.
4. Поставете лука, целината и магданоза и в контейнера на електрически блендер и смесете.
5. Накълцайте аншоата и чесъна заедно ситно.
6. Сгорещете 4 супени лъжици масло в тиган и добавете сместа с лука и целината. Разбърква се около 1 минута и добавете сместа с аншоа. Гответе като разбърквате, за 1 минута и добавете спанака. Разбъркайте добре.
7. Сгорещете останалите 4 супени лъжици масло в тенджера и добавете брашното. Смесете, като се разбърква с телена бъркалка, с течността от стридите, като се разбърква енергично. Прибавете сметаната. Подправя се със Табаско на вкус. Не добавяйте сол. Прибавете спанака и ликьора. Оставете да се охлади.
8. Сложете по равни части от сместа върху стридите и загладете повърхността. Поръсете с пармезан. Пече се около 25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ