Спаначени рулца с фета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За плънката:
500 г спанак, пресен, подрязан и измит
1 с.л. зехтин
3 връзки зелен лук, подрязан и нарязан
1/4 ч сирене фета, натрошено
2 с.л. настърган пармезан
2 с.л. пресен копър, нарязан фино
1 с.л. лимонов сок
Сол и пипер (на вкус)
2 големи белтъка
За точените кори:
8 готови кори за баница
1 белтък
2 с.л. зехтин
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. мак или сусам или комбинация
За да направите пълнежа: Поставете изплакнатия спанак в голяма тенджера. Покрийте и задушете на слаб огън, докато поомекне, около 5 минути. Отцедете добре, изплакнете със студена вода. Отцедете и нарежете. В голям тиган, сгорещете зехтина на умерен огън. Добавете лука и задушете, докато омекне, около 2-3 минути. Прехвърлете в купа и добавете спанака, фетата, пармезана, копъра и лимоновия сок. Поръсете със сол и пипер. Разбийте белтъците леко с вилица и добавете при спанака. За баничките: Загрейте фурната до 180 градуса. Леко покрийте тава с незалепващ готварски спрей или постелете с пергаментова хартия и я сложете във фурната. В малка купа, разбийте белтъка, зехтина и солта. Поставете лист кори на работната си повърхност с късата страна към вас. Намажете долната половина на листа с яйчената смес. Повторете тази стъпка с втори лист точени кори и покрийте първия. Изсипете една четвърт от спаначената плънка по дължината на единия край. Подпъхнете страните и навийте на руло. Подредете ги в предварително затоплената тавичка. Повторете с останалите продукти. Намажете 4те рулца отгоре с яйчената смес и поръсете със семена, ако желаете. Печете в продължение на 25 - 30 минути. С назъбен нож, нарежете всяко руло по диагонал на 9 филийки и поднесете горещо. Може да ги стоплите отново на 180 градуса във фурната за 10 - 12 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ