Регистрация

Спаначена баница от Самос

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
460
Оцени рецептата

750 г пресен спанак или

500 г замразен спанак, листа

1 ч фино нарязан зелен лук

1/4 ч зехтин

2 ч натрошено сирене фета

1/4 ч фино нарязан копър или

сушен копър

2 разбити яйца

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

Сол

Прясно смлян черен пипер

10 листа кори за баница

1/2 ч зехтин

 

Измийте спанака добре и отрежете по-грубите стъбла. Нарежете наедро и сложете в голям тиган. Покрийте и поставете на котлона за 7-8 минути, като разклащате тигана от време на време или обръщате спанака с вилица. Гответе, докато поомекне. Отцедете добре в гевгир, като натискате от време на време с лъжица. Поставете в купа. Загрейте олиото в тиган и леко запържете пресния лук, докато омекне. Добавете зехтина и лука при спанака, със сиренето, подправките, яйцата и индийското орехче. Разбъркайте добре, за да се смесят, след това добавете сол и черен пипер на вкус. Отворете корите и ги срежете наполовина, като парчетата са с размери приблизително 20 х 30 см. Натрупайте една върху друга и се покриват с кърпа. Вземете една кора и намажете леко със зехтин. Сгънете на две, така че да се получи лента с ширина около 10 см. Намажете отново със зехтин и разпределете около 2 супени лъжици от плънката по целия дълъг край, като оставите малко място празно отстрани. Прегънете краищата и навийте на плътно руло. Поставете в намаслена тавичка. Повторете с останалите съставки. Намажете леко със зехтин и се пече в умерена фурна за 25 минути до златисто. Поднася се горещо или студено като предястие или лека закуска.

 





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта