Сотиран патладжан с доматен чеснов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 патладжан, обелен, нарязан надлъжно наполовина, а след това напречно на 0,5 см дебели резени
Сол
Зехтин
280 г консерва домати с течността
1 нарязан домат
1 с.л. доматено пюре
2 с.л. вода
2 ч.л. чесън, счукан
2 ч.л. оцет
Разстелете патладжана в тавичка за печене и се поръсва с много сол. Сложете в гевгир и заделете в продължение на 4 часа. Изплакнете добре и отцедете. Загрейте олиото в тиган и запържете патладжана на силен огън, докато стане златисто кафяв от всички страни. Отцедете. Изсипете мазнината от съда, като оставите около 1 с.л. олио. Намачкайте доматите с вилица и ги пуснете в тигана. Оставете на слаб огън, като се разбърква често, от 5 до 10 минути, докато образуват рядък сос. Добавете доматеното пюре и водата. Гответе 1 минута. Добавете чесъна и оцета и отстранете от огъня. Подредете патладжана в чиния за сервиране и залейте със соса. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ