Регистрация

Сос с патладжани

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
189
Оцени рецептата

1 средно голям патладжан

3 средно големи стръка зелен лук, нарязан ситно

1 голям домат, обелен и нарязан

1 малка скилидка чесън, ситно нарязан

1/2 стрък целина, ситно нарязан

1 с.л. пресен лимонов сок или оцет

1 с.л. олио

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

 

Набодете целия патладжан на няколко места с вилица. Поставя се в тава и се пече на 200С във фурната за 30 минути. Охладете, обелете и нарежете ситно. (Може да се използва блендер или кухненски робот, но не пюрирайте много фино – трябва да се усещат парченцата патладжан.) Смесете патладжана, лука, доматите, чесъна и целината. Добавете лимоновия сок, олиото, солта и прясно смлян черен пипер. Покрийте плътно и се съхранява в хладилник за няколко часа, за да се слеят вкусове.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта