Регистрация

Сос с аншоа

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
533
Оцени рецептата

113 г аншоа, филета

2 средни скилидки чесън, ситно нарязан

1 ч.л. доматено пюре

1 - 1 1/2 с.л. зехтин

2 ч.л. лимонов сок (или червен винен оцет)

прясно смлян черен пипер

8 - 10 филийки френски хляб, с дебелина 0,5 см, нарязани на ивици

1 ч.л. ситно нарязан магданоз

 

Накиснете филетата аншоа за 10 минути в студена вода и подсушете с хартиени кърпи. Поставят се в голяма купа, заедно с чесъна и доматеното пюре. Счукайте с дървено чукче или лъжица на много гладко пюре или пюрирайте в процесора със стоманено острие. Добавете зехтина, по няколко капки наведнъж, като бъркате непрекъснато, докато се получи плътен и гладък сос, като майонеза. Прибавя се лимонов сок и няколко щипки черен пипер. Загрейте фурната до 150ºС. Изпечете хляба леко от едната страна. Докато хлябът е топъл, намажете непрепечената страна със сместа с аншоа, като натискате в хляба с гърба на вилица или лъжица. Пече се в продължение на 10 минути. Поръсете с магданоз и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта