Сос с аншоа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
113 г аншоа, филета
2 средни скилидки чесън, ситно нарязан
1 ч.л. доматено пюре
1 - 1 1/2 с.л. зехтин
2 ч.л. лимонов сок (или червен винен оцет)
прясно смлян черен пипер
8 - 10 филийки френски хляб, с дебелина 0,5 см, нарязани на ивици
1 ч.л. ситно нарязан магданоз
Накиснете филетата аншоа за 10 минути в студена вода и подсушете с хартиени кърпи. Поставят се в голяма купа, заедно с чесъна и доматеното пюре. Счукайте с дървено чукче или лъжица на много гладко пюре или пюрирайте в процесора със стоманено острие. Добавете зехтина, по няколко капки наведнъж, като бъркате непрекъснато, докато се получи плътен и гладък сос, като майонеза. Прибавя се лимонов сок и няколко щипки черен пипер. Загрейте фурната до 150ºС. Изпечете хляба леко от едната страна. Докато хлябът е топъл, намажете непрепечената страна със сместа с аншоа, като натискате в хляба с гърба на вилица или лъжица. Пече се в продължение на 10 минути. Поръсете с магданоз и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ