Регистрация

Сос със сирене

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
141
Оцени рецептата

540 г сирене горгонзола или синьо сирене

540 г рикота

2 скилидки чесън, нарязан

1 чаша орехи, нарязани ситно

4 листа градински чай, пресни

сол на вкус

 

Накълцайте чесъна. Добавете 1/4 чаша вода в малка тенджера. Редуцирайте до 2 с.л.. Разбийте сирената заедно. Добавете чесъна, смесен със сол, ако е необходимо.

В двоен слой тензух, подредете листата градински чай едно до друго в центъра. Поръсете ядките отгоре. Сложете сместа сирене върху ядките. Съберете тензуха и оформете топка. Завържете.

Поставете увитата топка сирене в цедка над чиния и оставете в хладилника за една нощ, за да се отцеди.

Разопаковайте и сервирайте.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта