Регистрация

Соленки с артишок 1

Автор:
Генчев
|
Дата:
02 Apr
|
Видяна:
143
Оцени рецептата

340 г консервиран артишок

1 малка глава лук, наситнен

4 големи яйца

226 г  моцарела

1/4 ч галета

2 с.л. нарязан магданоз

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

 

Отцедете течността от 1 буркан артишок в тенджера. Източете течността от втория буркан на артишока и я изхвърлете. Нарежете ситно всичкия артишок, оставете настрана. Намаслете тавичка за печене с размери 20х30 см. В тенджерата с течността на умерен огън, сварете лука, докато омекне. В средно голяма купа разбийте яйцата с вилица до смесване. Прибавете ги при сварения лук и нарязаните ябълки, сирене моцарела, галета, магданоз, сол и черен пипер. Разстелете сместа равномерно в тавичката. Ако не печете веднага, покрийте и съхранявайте в хладилник. Около 1 час преди сервиране, загрейте фурната до 160ºС Печете артишока от 30 до 35 минути, докато стегне и леко покафене. Охладете 15 минути в чиния. Нарежете по дължина на 4 ленти, отрежете всяка лента на кръст, така че да се получат 6 броя. Подредете върху поднос предястието, гарнирайте по избор и сервирайте. За 24 броя ордьоври.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта