Регистрация

Солени пурички с кашкавал

Автор:
Юлия
|
Дата:
03 Aug
|
Видяна:
960
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1/2 пакет фини точени кори за баница

350-400 г кашкавал

1 яйце

ким, сусам, мак или друго семенце по избор

олио (около 50 мл)

 

Начин на приготвяне:

Вадите една кора, разстелате я на плота, покапвате с олио и отгоре захлупвате втора. Получения правоъгълник режете на 4 части - стават 4 по-малки правоъгълника. Направете го с остър нож, за да не се разместят корите. Следва да отрежете парче кашкавал (тънко и дълго). Слагате го в средата на един от 4-те правоъгълника и завивате рулце. Него премествате в тава, застлана с хартия за печене. Не се притеснявайте, че кашкавалът е само в средата на пуричката. От топлината ще се разтопи и ще се разтече и към крайщата. Не слагайте много кашкавал, защото изтича. След като първата пуричка е готова, направете и останалите по същия начин до изчерпване на количествата.

Разбийте яйцето и намажете с него пуричките. Отгоре поръсете със семена по избор. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути или докато не прецените, че мини баничките с кашкавал са готови. Сервирайте с лютенца или друг сос за потапяне.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта