Сладко-кисели зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
сухо бяло вино
2 големи моркова, нарязани на филийки
1 голяма червена чушка, нарязана на кубчета
1 голяма глава лук, едро нарязан
10 стръка зелен лук, нарязан на филийки
4 скилидки чесън, счукан
1 ч.л. джинджифил, настърган
2 ч карфиол
2 ч броколи, едро нарязани
225 г грах, шушулки
280 г твърдо тофу
1 консерва ананас, отцедени
1 консерва водни кестени, нарязани
1 консерва бамбукови кълнове
За соса:
1 ч сок от ананас, неподсладен
1/3 ч кафява захар или мед
1/3 ч балсамов оцет
3 с.л. соев сос
1 ч.л. зеленчуков бульон
2 ч.л. арарут
Сос Табаско
Отцедете водните кестени и бамбуковите кълнове, изплакнете добре, добавете прясна вода и се оставя да престои. Сложете около 30 мл бяло вино в тенджера. Включете огъня до силен. Когато се сгорещи, добавете малко олио и разбъркайте. Задушете морковите за около пет минути преди другите зеленчуци, след това добавете чушката, карфиола, лука, зеления лук, чесъна и джинджифила. Започнете разбърквате незабавно и енергично. Добавете малко количество вино, когато се изпари. Когато зеленчуците са омекнали, добавете малко вино, броколите и граха с енергично разбъркване. Запържете в продължение на няколко минути и покрийте с капак. Варете в продължение на около 3 мин. Добавете тофуто, ананаса, водните кестени и бамбука и се разбърка много добре, покрийте и варете в продължение на още две или три минути. Смесете продуктите за соса и ги добавете. Намалете огъня до умерен и разбърквайте непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Сервирайте с басмати ориз или киноа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ