Регистрация

Сладко-кисели зеленчуци

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
692
Оцени рецептата

сухо бяло вино

2 големи моркова, нарязани на филийки

1 голяма червена чушка, нарязана на кубчета

1 голяма глава лук, едро нарязан

10 стръка зелен лук, нарязан на филийки

4 скилидки чесън, счукан

1 ч.л. джинджифил, настърган

2 ч карфиол

2 ч броколи, едро нарязани

225 г грах, шушулки

280 г твърдо тофу

1 консерва ананас, отцедени

1 консерва водни кестени, нарязани

1 консерва бамбукови кълнове

За соса:

1 ч сок от ананас, неподсладен

1/3 ч кафява захар или мед

1/3 ч балсамов оцет

3 с.л. соев сос

1 ч.л. зеленчуков бульон

2 ч.л. арарут

Сос Табаско

 

Отцедете водните кестени и бамбуковите кълнове, изплакнете добре, добавете прясна вода и се оставя да престои. Сложете около 30 мл бяло вино в тенджера. Включете огъня до силен. Когато се сгорещи, добавете малко олио и разбъркайте. Задушете морковите за около пет минути преди другите зеленчуци, след това добавете чушката, карфиола, лука, зеления лук, чесъна и джинджифила. Започнете разбърквате незабавно и енергично. Добавете малко количество вино, когато се изпари. Когато зеленчуците са омекнали, добавете малко вино, броколите и граха с енергично разбъркване. Запържете в продължение на няколко минути и покрийте с капак. Варете в продължение на около 3 мин. Добавете тофуто, ананаса, водните кестени и бамбука и се разбърка много добре, покрийте и варете в продължение на още две или три минути. Смесете продуктите за соса и ги добавете. Намалете огъня до умерен и разбърквайте непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Сервирайте с басмати ориз или киноа.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта