Регистрация

Скариди с доматен сос и каперси

Автор:
марина цекова
|
Дата:
25 Feb
|
Видяна:
563
Оцени рецептата

3 с.л. магданоз, пресен, нарязан 

3 с.л. винен оцет 

2 скилидки чесън, счукан 

6 филета аншоа, смлени 

1/2 ч зехтин 

2 люти чушки, малки 

1 глава лук, ситно нарязан 

1/2 ч бяло сухо вино 

8 домата, обелени и нарязани 

Сол

Бял пипер, прясно смлян

900 г скариди, сурови, белени 

1 с.л. каперси, малки, добре отцедени 

1 ч маслини, гръцки, черни, без костилка 

За гарниране:

1 ч.л. настърганата лимонова кора 

2 с.л. магданоз, пресен, нарязан 

2 скилидки чесън, счукан 

 

В купа, смесете магданоза, оцета, чесъна и аншоата и заделете. Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете чили чушките и лук и гответе, докато лукът омекне и леко покафенее. Добавете виното и оставете да заври. Редуцирайте течността наполовина и добавете доматите, солта и пипера. Варете, докато повечето от доматения сок се е изпарил. Добавете скаридите и варете в продължение на 5 - 7 минути или докато станат ярко розови. Добавете каперсите, маслините и сместа с оцета магданоз, чесън  и аншоа и сгорещете. Коригирайте подправките и изсипете в чинии за сервиране. Гарнирайте с настъргана лимонова кора и допълнително магданоз и чесън.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта