Скариди с доматен сос и каперси
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. магданоз, пресен, нарязан
3 с.л. винен оцет
2 скилидки чесън, счукан
6 филета аншоа, смлени
1/2 ч зехтин
2 люти чушки, малки
1 глава лук, ситно нарязан
1/2 ч бяло сухо вино
8 домата, обелени и нарязани
Сол
Бял пипер, прясно смлян
900 г скариди, сурови, белени
1 с.л. каперси, малки, добре отцедени
1 ч маслини, гръцки, черни, без костилка
За гарниране:
1 ч.л. настърганата лимонова кора
2 с.л. магданоз, пресен, нарязан
2 скилидки чесън, счукан
В купа, смесете магданоза, оцета, чесъна и аншоата и заделете. Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете чили чушките и лук и гответе, докато лукът омекне и леко покафенее. Добавете виното и оставете да заври. Редуцирайте течността наполовина и добавете доматите, солта и пипера. Варете, докато повечето от доматения сок се е изпарил. Добавете скаридите и варете в продължение на 5 - 7 минути или докато станат ярко розови. Добавете каперсите, маслините и сместа с оцета магданоз, чесън и аншоа и сгорещете. Коригирайте подправките и изсипете в чинии за сервиране. Гарнирайте с настъргана лимонова кора и допълнително магданоз и чесън.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ