Регистрация

Скариди с гъби

Автор:
bogdanova
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
719
Оцени рецептата

12 джъмбо скариди

4 сушени китайски гъби

6 сламени гъби

4 големи бели гъби

1 стрък зелен лук

2 филийки корен от джинджифил

4 ч растително масло

1 ч пилешки бульон

1 ч.л. китайско вино за готвене

1/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. захар

1 ч.л. соев сос

2 с.л. сос от стриди

1 с.л. царевично нишесте

2 с.л. вода

3 капки сусамово олио

Бял пипер

 

Обелете и почистете скаридите. Изплакнете обилно със студена вода. Отцедете и подсушете. Накиснете сушените черни китайски гъби в топла вода за 20 минути. Отцедете и подсушете. Извадете и изхвърлете стъблата. Нарежете гъбите на триъгълни парчета. Заделете. Срежете сламените гъби наполовина, а белите гъби на 4 филийки. Заделете. Нарежете зеления лук на 2, като отделите бялата част от зелените пера. Нарежете перата на парчета от по 2,5 см и се оставят за гарнитура. Нарежете две тънки филийки от корена джинджифил и оставете настрана с бялата част на зеления лук. В дълбок тиган загрейте маслото, но не оставяйте да запуши. Добавете скаридите и ги запържете до розово. Отцедете и оставете настрана. Запържете на маслена баня трите вида гъби, всеки вид поотделно, за 15 - 20 секунди всяка. Отцедете и оставете настрана. В тиган, на средно силен огън, сгорещете 2 супени лъжици растително масло. Добавете резените корен джинджифил и бялата част на зеления лук. Не бива да покафеняват. Добавете пилешкия бульон, виното, солта, захарта, соевия сос и соса от стриди. Разбърква се добре и се оставя да заври. Добавете скаридите и трите вида гъби и се разбърква, докато скаридите и гъбите са добре покрити със соса. Смесете царевичното нишесте с вода. Добавете ги към скаридената смес и варете в продължение на 1 минута. Добавете сусамовото олио и бял пипер на вкус. Изсипете в топла чиния за сервиране и поръсете със зелен лук.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта