Скариди с гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
12 джъмбо скариди
4 сушени китайски гъби
6 сламени гъби
4 големи бели гъби
1 стрък зелен лук
2 филийки корен от джинджифил
4 ч растително масло
1 ч пилешки бульон
1 ч.л. китайско вино за готвене
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1 ч.л. соев сос
2 с.л. сос от стриди
1 с.л. царевично нишесте
2 с.л. вода
3 капки сусамово олио
Бял пипер
Обелете и почистете скаридите. Изплакнете обилно със студена вода. Отцедете и подсушете. Накиснете сушените черни китайски гъби в топла вода за 20 минути. Отцедете и подсушете. Извадете и изхвърлете стъблата. Нарежете гъбите на триъгълни парчета. Заделете. Срежете сламените гъби наполовина, а белите гъби на 4 филийки. Заделете. Нарежете зеления лук на 2, като отделите бялата част от зелените пера. Нарежете перата на парчета от по 2,5 см и се оставят за гарнитура. Нарежете две тънки филийки от корена джинджифил и оставете настрана с бялата част на зеления лук. В дълбок тиган загрейте маслото, но не оставяйте да запуши. Добавете скаридите и ги запържете до розово. Отцедете и оставете настрана. Запържете на маслена баня трите вида гъби, всеки вид поотделно, за 15 - 20 секунди всяка. Отцедете и оставете настрана. В тиган, на средно силен огън, сгорещете 2 супени лъжици растително масло. Добавете резените корен джинджифил и бялата част на зеления лук. Не бива да покафеняват. Добавете пилешкия бульон, виното, солта, захарта, соевия сос и соса от стриди. Разбърква се добре и се оставя да заври. Добавете скаридите и трите вида гъби и се разбърква, докато скаридите и гъбите са добре покрити със соса. Смесете царевичното нишесте с вода. Добавете ги към скаридената смес и варете в продължение на 1 минута. Добавете сусамовото олио и бял пипер на вкус. Изсипете в топла чиния за сервиране и поръсете със зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ