Регистрация

Скаридени хрупкави хапки

Автор:
yordanka
|
Дата:
25 Feb
|
Видяна:
526
Оцени рецептата

1 бял хляб

1/2 ч масло, разтопено

1 с.л. масло

2 с.л. брашно

3/4 ч мляко

1/2 ч настърган кашкавал

1 стрък зелен лук, наситнен

1 консерва скариди, отцедени

Кората на 1/2 лимон

2 ч.л. лимонов сок

1 с.л. магданоз, нарязан

капка сос Уорчестър

капка сос Табаско

щипка сол

щипка пипер

щипка червен пипер

 

1. Изрежете кръгчета от хляба с диаметър 5 см. Намажете леко от двете страни с разтопено масло и притиснете в метални чашки за мъфини. Пече се на 225 градуса в продължение на 5 минути.

2. Разтопете маслото в микровълновата фурна за 1 - 1 ½ минути. Добавете брашното, след това бавно разбийте с млякото. Сложете в микровълновата фурна за 2-3 мин., като разбърквате на всяка минута, докато се сгъсти. Добавете кашкавала и се разбърква, докато се разтопи. Добавете останалите съставки, без червения пипер.

3. Изсипете малко от сместа във всяка хлебна чашка. Поръсете леко с червен пипер.

4. Печете на 200С за 5-8 мин.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта