Регистрация

Севиче Акапулко

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
08 Apr
|
Видяна:
527
Оцени рецептата

340 г филета червен снапер, нарязани на парчета с размери 2,5 Х 1,5 см

226 г малки обелени и почистени скариди

226 г миди

Сокът от 6 лайма

За маринатата:

3/4 глава бял лук, ситно нарязан

4 люти чушки; нарязани

2 домата; нарязани

3/4 ч зелени маслини, пълнени с чушка, ситно нарязани

1/4 ч магданоз, ситно нарязан

1/2 ч кориандър, ситно нарязан

3/4 ч доматен сок

2 с.л. зехтин

2 с.л. чушлета халапеньо, нарязани на фини ивици, със сока

2 с.л. сос Уорчестър

2 с.л. риган; изсушен и стрит

Сол на вкус

За украса:

кориандър

нарязано авокадо

 

Сложете морските дарове в стъклена купа. Покрийте със сок. Мариновайте 4 часа или една нощ. Отцедете. Върнете морските дарове в купата. Смесете лука, лютите чушки, доматите, маслините, магданоза и кориандъра. Прибавете доматения сок, зехтина, чушките със сока, соса Уорчестър, ригана и солта. Изсипете соса върху морските дарове, разбърква се леко и се маринова за 1 ден в хладилник. Сипете в чиния за сервиране и украсете с кориандър и нарязано авокадо. Може да се съхранява в хладилник до 5 дни. За 6 порции.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта