Регистрация

Свинско със сусам и сладко-кисел сос

Автор:
Надежда
|
Дата:
25 Feb
|
Видяна:
719
Оцени рецептата

680 г обезкостено нетлъсто свинско

1/2 ч царевично нишесте

1/4 ч сос терияки

3 с.л. леко препечени сусамови семена

3 ч растително масло

За сладко-киселия сос:

1/4 ч захар

1/4 ч оцет

1/4 ч кетчуп

1/4 ч вода

1 с.л. терияки сос

1 1/2 ч.л. царевично нишесте

 

Подрежете излишната мазнина от свинското месо; нарежете на кубчета от по 2-3 см и оставете настрана. Старателно смесете царевичното нишесте, терияки соса и сусамовото семе в средно голяма купа. Добавете кубчетата свинско месо и се оставя да престои 30 минути. Междувременно пригответе сладко-киселия сос и дръжте на топло. Сгорещете олиото в тиган на средно висока температура до 150С. Добавете 1/3 от кубчетата свинско и гответе, като се разбърква непрекъснато, до златисто кафяво, около 2 минути. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Повторете с останалото свинско. Сервирайте веднага с топлия сладко-кисел сос. За сладко-киселия сос: Смесете захарта, оцета, кетчупа, водата, терияки соса и царевичното нишесте в малка тенджера. Кипнете на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта