Регистрация

Свински мозъци

Автор:
blazheva
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
567
Оцени рецептата

3 свински мозъка

2 с.л. зехтин

113 г свинска кайма

2 ч бульон

1 с.л. царевично нишесте, паста

2 с.л. чили сос

1 ч.л. смлян джинджифил

1/2 ч.л. соев сос

1 ч.л. вино

1/2 ч.л. сусамово олио

1 ч.л. пипер, смлян

1 ч.л. пресен лук, наситнен

 

Сварете свинския мозък във вряща вода, до готовност. Махнете мембраната и тъканта. Нарежете на дълги, тънки филийки. Сгорещете олио в тенджера. Запържете каймата с чили соса и смления джинджифил, докато каймата стане хрупкава. Добавете бульона, мозъците, соевия сос и виното. Варете на слаб огън, докато почти не остане никаква течност. Добавете пастата царевично нишесте и отстранете от огъня. Гарнира се със сусамово масло, смлян черен пипер и наситнен зелен лук.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта