Регистрация

Сатай по сингапурски

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
27 Feb
|
Видяна:
745
Оцени рецептата

За маринатата:

2/2 ч.л. къри на прах

2 ч.л. захар

1/4 ч.л. кориандър

1/4 ч.л. кимион

3 с.л. лимонов сок

2 с.л. соев сос

2 с.л. зехтин

1 скилидка чесън, счукан

За пилето:

450 г обезкостени пилешки гърди без кожа (или бедра), нарязани на парчета от по 0,5 см

За фъстъчения сос:

1/2 ч вода

1/3 ч кремообразно фъстъчено масло

1 малка скилидка чесън, счукан

1 с.л. кафява захар

1/8 ч.л. едросмлян червен пипер

1 1/2 ч.л. соев сос

3/4 ч.л. лимонов сок

 

В средно голяма купа, комбинирайте всички съставки за маринатата; добавете пилешкото. Разбърква се добре. Покрийте и оставете в хладилника за 2 часа, като периодично се разбърква. Накиснете бамбукови шишчета във вода за поне 30 минути. В тенджера, смесете водата, фъстъченото масло и чесъна. Гответе на умерен огън, докато сместа заври и се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Отстранете от огъня; добавете останалите съставки за фъстъчения сос. Охладете до стайна температура преди сервиране. Сгорещете скарата. Когато сте готови за печенето, отцедете пилето, като запазите маринатата. Набодете по 4 - 6 парчета пиле на всеки шиш. Печете между 8-12 мин. или докато месото вече не е розово, като обръщате и мажете със заделената марината. Изхвърлете останалата марината. Поднесете с фъстъчен сос.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта