Сармички с лозови листа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г лозови листа
3/4 ч зехтин
3 глави лук; по желание (настърган или ситно смлян)
1 3/4 ч ориз
сокът на 1 лимон или повече, на вкус
копър, много ситно нарязан
1 3/4 ч топла вода
3/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
Сотирайте лука в половината зехтин. Добавете ориза и се готви за няколко минути. Добавете копъра, топлата вода и солта и черния пипер. Оставя се да ври около 5 минути. Оставете да се охлади. Запарете лозовите листа и изплакнете обилно с вода в гевгир. Увийте здраво сместа с ориз в лозовите листа и подредете сармичките една до друга в тенджерка. Добавете лимоновия сок, останалия зехтин и 1 1/2 чаши гореща вода. Покрийте ги с чиния или нещо, което да ги държи на място. Оставете да къкри за 35 минути. Сервирайте после със студено цедено кисело мляко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ