Регистрация

Самоси с телешка кайма

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
04 Sep
|
Видяна:
507
Оцени рецептата

225 г нетлъста телешка кайма

1/2 глава лук, нарязан

1/2 парче от 2,5 см пресен джинджифил

6 скилидки чесън

1/2 ч.л. кимион, семена

1/2 ч.л. сол (по желание)

1 ч.л. чили на прах

1/2 парче от 2,5 см пръчица канела

1 зрънце кардамон (по желание)

1 ч вода

1/3 ч кориандър, листа, нарязан

2 ч брашно

2 с.л. растително масло

10 с.л. вода

2 ч.л. течен яйчен заместител

 

За пълнежа: В блендер или кухненски робот, смелете лука, корена джинджифил, чесъна, пръчката канела (предварително натрошена), кардамона, кимиона и солта. Намажете незалепващ тиган с малко олио. Сложете каймата и добавете сместа с подправките. Запържете до покафеняване. Добавете 1 чаша вода и гответе, докато водата се изпари. Добавете кориандъра и се разбърква, за да се смесят. За тестото: Нарежете маслото в брашното и разбъркайте, докато стане ронлива смес. Поръсете с вода, по 2 ч.л. наведнъж и се разбърква с вилица, докато се образува твърдо тесто. оформете тестото на топка и се нарязва на 8 равни части. Оформете всяко парче на топка и разточете върху леко набрашнена дъска на плосък кръг. Срежете всеки кръг наполовина. Сложете по непълна с.л. от плънката върху всяка половинка. Навлажнете краищата леко с вода. Прегънете и слепете краищата. Намажете леко с яйчен заместител за златисто кафяв цвят. Печете при 220 градуса във фурната за 20 - 25 минути или до златисто.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта